OVH dakpan

De OVH dakpan – of Opnieuw Verbeterde Holle – is een dakpan die gebruikt wordt om typische Hollandse daken te creëren. Dit wordt bereikt door de glooiingen in de dakpan en diens traditionele uitstraling. Dergelijke dakpannen bieden je de mogelijkheid om je woning typisch Hollands te maken, en kan gebruikt worden voor zowel rustieke woningen als moderne nieuwbouwwoningen. Maar wat heeft een OVH dakpan nu precies te bieden?

Verschillende soorten OVH dakpannen

Er zijn verschillende soorten OVH dakpannen, en wat meer uitleg over de voordelen en nadelen vaarvan is dan ook belangrijk.

1. De OVH Vario dakpan

De OVH vario is een erg flexibele dakpan in de lengte én in de breedte. Hierdoor kunnen bestaande daken altijd eenvoudig bedekt worden, aangezien je bijvoorbeeld niet moet gaan slijpen of zagen. Het resultaat: een mooier dak! De maatvoering is eveneens flexibel waardoor je met de OVH Vario eender welke andere dakpan kan vervangen. Perfect dus als je renovatiewerken wil doen.

2. De OVH klassieke

De OVH klassiek biedt dan weer een hoogwaardige kwaliteit en een unieke uitstraling. Dit is de perfecte dakpan voor Hollandse daken, zowel bij landelijke boerderijen als bij de renovatie van moderne gebouwen.

De mogelijkheden van de OVH dakpan voor jouw woning

Beide types van dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zowel eigentijdse als modernere tinten. Natuurlijk kan je altijd traditionele kleuren gaan combineren met moderne gebouwen, waardoor je een unieke mengeling krijgt tussen oud en nieuw. Daarbij komen dergelijke dakpannen doorgaans in een pakket met belangrijke hulpstukken in keramiek en bijhorende kleuren.

Verantwoord kiezen met OVH dakpannen

De OVH dakpakken zijn niet enkel een stijlvolle, maar ook een duurzame keuze. De klei van dergelijke dakpannen wordt gewonnen uit de Nederlandse stromen en rivieren, wat eigenlijk ene onuitputtelijke voorraad is. Daarbij wordt de klein vaak lokaal gewonnen, waardoor het transport geminimaliseerd wordt. En dat draagt natuurlijk bij aan het milieu.

Een écht Hollands dak dankzij OVH dakpannen

OVH dakpannen zijn kortom dé beste keuze als je je dak een echte Hollandse uitstraling wil geven. Ze geven ongetwijfeld karakter aan de woning, en als meerdere woning in jouw woongebied ervoor kiezen heeft dat een mooi harmonisch geheel als resultaat. Historische bouwstijlen maken deel uit van het Hollandse straatbeeld, en kiezen voor OVH dakpannen is de eenvoudigste manier om aan dat beeld bij te dragen én je dak van duurzame dakpannen te voorzien.

Veelgestelde vragen

Wat is een OVH dakpan?

Een OVH dakpan is een dakpan met een klassieke Franse uitstraling, gekenmerkt door zijn sierlijke vorm en gegolfde randen.

Waarom kiezen mensen voor OVH dakpannen?

Mensen kiezen vaak voor OVH dakpannen vanwege hun esthetische uitstraling, duurzaamheid en goede waterafvoerende eigenschappen.

Zijn OVH dakpannen geschikt voor elk type dak?

Ja, OVH dakpannen zijn geschikt voor zowel hellende daken als daken met een lichte hellingshoek.

Wat zijn de voordelen van OVH dakpannen ten opzichte van andere dakbedekkingen?

Enkele voordelen van OVH dakpannen zijn hun lange levensduur, weerbestendigheid, en minimale onderhoudsvereisten.

Hoe worden OVH dakpannen geplaatst?

OVH dakpannen worden meestal in halfsteensverband geplaatst, waarbij elke pan wordt bevestigd met behulp van panhaken of panlatten.

Zijn OVH dakpannen verkrijgbaar in verschillende kleuren?

Ja, OVH dakpannen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zodat je kunt kiezen welke het beste past bij de stijl van je woning.

Wat is de prijsklasse van OVH dakpannen?

De prijs van OVH dakpannen kan variëren, afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de hoeveelheid die je nodig hebt voor je dak.

Zijn OVH dakpannen milieuvriendelijk?

Ja, veel OVH dakpannen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en zijn volledig recyclebaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor je dakbedekking.

Hoe lang gaat een dak met OVH dakpannen mee?

Een dak met OVH dakpannen kan tot wel 50 jaar meegaan, mits ze goed worden geïnstalleerd en onderhouden.

Zijn OVH dakpannen geschikt voor renovatieprojecten?

Ja, OVH dakpannen kunnen goed worden toegepast bij renovatieprojecten, waarbij het oude dak wordt vervangen door nieuwe dakpannen met behoud van de authentieke uitstraling.