Dakshingles

Dakshingles zijn een populaire vorm van dakbedekking, die veel worden gebruikt bij tuinhuisjes, carports, blokhutten, veranda’s, prieeltjes en dierenhokken. Het leggen van dakshingles is een stuk eenvoudiger dan het aanbrengen van dakpannen of een bitumen dakbedekking. Het is bovendien een mooi decoratie van het dak. Dakshingles zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren.

Hoge kwaliteit, duurzaamheid en goede betaalbaarheid

Het bedekken van het dak met shingles is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waar ze al jarenlang worden gebruikt vanwege hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Dit soort dakbedekking heeft een aantal voordelen ten opzichte van reguliere dakpannen en leien, waardoor ze steeds vaker allerlei daken sieren. Zo zijn dakshingles een lichte vorm van dakbedekking, die tijdens het vervoeren en leggen eenvoudig te hanteren zijn. Met de soepele en gemakkelijk te verwerken shingles kunt u de meest complexe dakvormen maken. Bovendien hebben ze een uitstekende geluidsisolatie. U heeft geen last van een harde regen- of hagelbui op het dak. Dakshingles zijn tevens uitstekend bestand tegen hoge temperaturen.

Dakshingles in hout en bitumen

Dakshingles zijn er zowel in hout als in bitumen, ook wel bitumenleien genoemd. Dit type shingles is gemaakt van hetzelfde materiaal als dat wordt gebruikt bij het waterdicht maken van platte daken. Bitumen dakshingles zijn waterdicht en ze zijn verkrijgbaar in stroken, die gemakkelijk op een ondergrond van hout kunnen worden genageld, geniet of gelijmd. Het is een prachtig alternatief voor echte leien, aangezien het van afstand dezelfde uitstraling heeft. Houten dakshingles zijn er in de vorm van houten plankjes die op maat worden gezaagd. Deze shingles worden minder vaak gebruikt als speciale dakbedekking.

Dakshingles in vele vormen, afwerkingen en kleuren

Dakshingles zijn er in vele verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Van ruitvorming tot rechthoekig en afgerond. Van zwart of bruin tot rood of groen. Deze dakbedekking moet op een egale, houten ondergrond worden aangebracht. Ze kunnen zelfs over dakpannen worden geplaatst. Dakshingles zijn niet geschikt voor daken met een hellingsgraad die lager is dan 15 graden. In geval de dakhelling te laag is, loopt u het risico dat de dakshingles bij een krachtige wind omhoog worden geblazen, met als gevolg dat er regenwater kan binnendringen.

Dakshingles worden per vierkante meter verkocht, met een daarop afgestemde prijsstelling. De hoogte van de prijs is afhankelijk van de materiaalsoort. Bitumen is het goedkoopst, hout is wat duurder in aanschaf. Dakshingles worden in lagen gelegd, vanaf de onderzijde. De eerste onderlaag steekt 2 tot 3 cm over de dakrand heen. Het is ook belangrijk dat de shingles over de boeidelen steken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.