Zinken dakgoot

Zink is van oudsher een materiaal wat veel gebruikt wordt voor het construeren van dakgoten. Maar waarom een zinken dakgoot? Traditioneel gezien werd zink altijd gebruikt omdat het een goedkope oplossing was voor een kwalitatief hoogwaarde dakgoot. Zink laat zich erg goed vormen, solderen en knippen. Het is een prettige materiaalsoort om hemelwaterafvoer mee te construeren. Daarnaast is de levensduur van een dakgoot van zink erg lang.

Twee soorten zinken dakgoten

Het is mogelijk om zink te gebruiken op twee verschillende manieren. De eerste manier is om een dakgoot te gebruiken die geheel van zink is gemaakt. Hier heb je de keuze uit verschillende formaten zinken dakgoten die verkrijgbaar zijn als bakgoot, mastgoot en kraalgoot. Gaat u zelf uw dakgoot monteren? Let dan goed op welke soort dakgoot u kiest. Sommige dakgoten dienen namelijk gesoldeerd te worden.

Een andere, veelal goedkopere manier van zinkgebruik in een dakgoot is een houten bak met een binnenzijde van zink. Dit type dakgoot heeft in principe twee nadelen; het hout zal na verloop van tijd vervangen moeten worden en onderhouden moeten worden door te schilderen. Daarnaast is het gewoon een stuk minder mooi dan een dakgoot die volledig van zink is gemaakt.

Zinken dakgoot: waar?

Gaat u zelf aan het klussen? Rijd dan niet blindelings naar de Formido of de Praxis. Deze bouwmarkten rekenen vrijwel altijd een te hoge prijs. Ga op Internet op zoek naar een voordelige webwinkel die zinken dakgoten verkoopt. Deze webwinkels zijn aanzienlijk goedkoper én leveren altijd professioneel advies.