Gebruikte dakpannen

In plaats van nieuwe dakpannen te kopen, kunt u overwegen om gebruikte dakpannen te kopen. In ons aanbod vindt u diverse maten, kleuren en modellen gebruikte dakpannen. Denk bijvoorbeeld aan betonnen dakpannen of keramische dakpannen.

Nederlandse dakpannen

Het assortiment gebruikte dakpannen bestaat uit verschillende soorten Nederlandse dakpannen. De meest bekende dakpan in Nederland is de Oud Hollandse dakpan, oftewel de ‘Oude Holle’. Na de Oude Holle kwam de ‘Verbeterde Holle’. Deze soort dakpannen werd in de jaren ’50 nog een keer verbeterd door de komst van de ‘Opnieuw Verbeterde Holle’. Enkele andere in Nederland gebruikte dakpannen zijn:
– 3-kops vlakke mulden
– Hamerpan
– Marseillepan
– Groot Romaanse dakpan
– Gotische pan
– 2-kops vlakke mulden
– Dubbelromaan
– Tuile du Nord
– Kruispan
– Hoogelandse pan

Voordelen gebruikte dakpannen

Het grootste voordelen van het hergebruiken van dakpannen is natuurlijk de prijs. Omdat u kiest voor tweedehands dakpannen, bespaart u aanzienlijk op de kosten voor een nieuw dak. Uiteraard krijgt u alleen schadevrije en in goede staat verkerende dakpannen geleverd. Bestelt u de dakpannen bij een professional, dan krijgt u daarnaast een goed advies over uw nieuwe dak.

Daarnaast zijn tweedehands dakpannen perfect voor wanneer u slechts een paar dakpannen wilt vervangen.

Nadelen gebruikte dakpannen

Behalve door professionals, worden gebruikte dakpannen natuurlijk ook aangeboden door particulieren, bijvoorbeeld op Marktplaats. Wees alert wanneer u hiervoor kiest. Zorg ervoor dat u van te voren weet hoe veel dakpannen u nodig heeft en dat u de juiste afmetingen weet. Want op Marktplaats wordt u natuurlijk niet geadviseerd.

Heeft u vragen of zoekt u een specifieke (gebruikte) dakpan? Neem dan contact met ons op zodat we u goed kunnen adviseren en kunnen luisteren naar uw wensen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn gebruikte dakpannen?

Gebruikte dakpannen zijn dakpannen die al eerder zijn gebruikt en vervolgens zijn verwijderd, gereinigd en opnieuw beschikbaar zijn voor gebruik.

Waarom kiezen mensen voor gebruikte dakpannen?

Mensen kiezen vaak voor gebruikte dakpannen vanwege de lagere kosten in vergelijking met nieuwe dakpannen en het feit dat ze een duurzame keuze zijn.

Zijn gebruikte dakpannen van goede kwaliteit?

Ja, mits ze goed geïnspecteerd en gereinigd zijn, kunnen gebruikte dakpannen van uitstekende kwaliteit zijn en nog vele jaren meegaan.

Waar kan ik gebruikte dakpannen vinden?

Gebruikte dakpannen zijn vaak te vinden bij gespecialiseerde handelaren in bouwmaterialen, online marktplaatsen en sloopbedrijven.

Moet ik gebruikte dakpannen zelf op maat maken?

Ja, aangezien gebruikte dakpannen al eerder zijn gebruikt, moeten ze vaak op maat worden gesneden om ze passend te maken voor het dak.

Zijn er bepaalde voordelen van het gebruik van gebruikte dakpannen?

Ja, enkele voordelen zijn de lagere kosten, het milieuvriendelijke aspect van hergebruik en de karakteristieke uitstraling die gebruikte dakpannen kunnen geven aan een gebouw.