Golfplaten op rol

Golfplaten zijn een sterk bouwmateriaal. Deze materie wordt veel gebruikt voor daken van schuurtjes, en als afzettingsmateriaal. Ook stallen op boerderijen worden vanaf oudsher, golfplaten gebruikt. Het is relatief goedkoop en in korte tijd beschik je over een volledige afdekking van je schuur. De golfplaten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Toen de golfplaten op de markt kwamen werden ze meestal van asbestmateriaal gemaakt. Asbest was ijzersterk, waterafstotend en onverslijtbaar. Tegenwoordig mag er niet meer gewerkt worden, omdat loszittende deeltjes bij inademing kanker kunnen veroorzaken. Er wordt tegenwoordig gekozen voor kunststof, of verzinkt materiaal. Ook voorgelakte stalen en aluminium golfplaten kunnen worden aangeschaft.
Golfplaten op rol

Golfplaten op rol zijn verkrijgbaar in een polyester materiaal. De golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Van 1000 mm. tot en met 4000 mm. Het polyester is transparant en verkrijgbaar in lengtes tot wel 20 meter. Handig wanneer er verschillende stukken nodig zijn met verschillende afmetingen. Polyester kan gewoon gezaagd worden maar veroorzaakt wel veel stof. De glasvezelstruktuur zorgt ervoor dat de platen hagelbestendig zijn. Er zijn polyester golfplaten aan te schaffen, met een hoogte van 100 cm maar ook rolhoogtes tot 4 meter.

Gebruik van golfplaten op rol

Golfplaten op rol kunnen gemakkelijk vervoerd worden. On-line kunnen de golfrollen worden aangeschaft en op maat worden geleverd. De breedte kan altijd aangepast worden. Golfplaten kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt. Omdat de golfplaten op rol lichtdoorlatend zijn, is dit materiaal uitermate geschikt voor het dak van een volière. Als tip is het belangrijk om een volière-dak helemaal dicht te maken. Zo worden andere vogels buiten de deur gehouden. Heeft u een aluminium frame dan kunnen de golfplaten gemakkelijk met tyraps worden vastgemaakt. Golfplaten altijd in tegenovergestelde richting dan de balken monteren. Binnenzijde afdekken met gaas zodat de vogels niet kunnen ontsnappen. De PVC-golfplaten en/of dubbelwandige platen worden meestal voor deze klus gebruikt.

Materialen golfplaten op rol

 • PVC-golfplaten
  PVC-golfplaten laten ongeveer 86% licht door. Een duurdere uitvoering en ook vele malen sterker, is de polycarbonaat golfplaat. Alles is verkrijgbaar in verschillende lengtes.
 • Polycarbonaat
  Golfplaten van dit materiaal hebben een UV-bestendige laag. Polycarbonaat is op rol verkrijgbaar en in de breedte op maat te snijden.
 • Bitumen golfplaat
  Het merk Onduline is zeer bekend op het gebied van bitumen golfplaten. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood. Laat weinig tot geen licht door.
 • Verzinkt en voorgelakt staal
  Voorgelakt staal is al meer dan 40 jaar bekend in de bouwwereld. De stalen golfplaten zijn opgebouwd uit een aantal verflagen. Bijzondere behandelingen in de fabriek zorgen voor een ijzersterke golfplaat. De voorgelakte stalen golfplaat, kan wel 40 jaar mee zonder onderhoud.
 • Bevestigingsmaterialen
  Voor elke type golfplaat is er het juiste bevestigingsmateriaal. U heeft ongeveer 7 tot 10 stuks schroeven, per vierkante meter nodig. Elk type golfplaat, heeft een eigen profiel en bijbehorende schroeven, afstandhouders en schuimprofiel. Kijk voor on-line bestellen van golfplaten op rol, op de desbetreffende website.