Golfplaten op rol

Golfplaten zijn een sterk bouwmateriaal. Deze materie wordt veel gebruikt voor daken van schuurtjes, en als afzettingsmateriaal. Ook stallen op boerderijen worden vanaf oudsher, golfplaten gebruikt. Het is relatief goedkoop en in korte tijd beschik je over een volledige afdekking van je schuur. De golfplaten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Toen de golfplaten op de markt kwamen werden ze meestal van asbestmateriaal gemaakt. Asbest was ijzersterk, waterafstotend en onverslijtbaar. Tegenwoordig mag er niet meer gewerkt worden, omdat loszittende deeltjes bij inademing kanker kunnen veroorzaken. Er wordt tegenwoordig gekozen voor kunststof, of verzinkt materiaal. Ook voorgelakte stalen en aluminium golfplaten kunnen worden aangeschaft.
Golfplaten op rol

Golfplaten op rol zijn verkrijgbaar in een polyester materiaal. De golfplaten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes. Van 1000 mm. tot en met 4000 mm. Het polyester is transparant en verkrijgbaar in lengtes tot wel 20 meter. Handig wanneer er verschillende stukken nodig zijn met verschillende afmetingen. Polyester kan gewoon gezaagd worden maar veroorzaakt wel veel stof. De glasvezelstruktuur zorgt ervoor dat de platen hagelbestendig zijn. Er zijn polyester golfplaten aan te schaffen, met een hoogte van 100 cm maar ook rolhoogtes tot 4 meter.

Gebruik van golfplaten op rol

Golfplaten op rol kunnen gemakkelijk vervoerd worden. On-line kunnen de golfrollen worden aangeschaft en op maat worden geleverd. De breedte kan altijd aangepast worden. Golfplaten kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt. Omdat de golfplaten op rol lichtdoorlatend zijn, is dit materiaal uitermate geschikt voor het dak van een volière. Als tip is het belangrijk om een volière-dak helemaal dicht te maken. Zo worden andere vogels buiten de deur gehouden. Heeft u een aluminium frame dan kunnen de golfplaten gemakkelijk met tyraps worden vastgemaakt. Golfplaten altijd in tegenovergestelde richting dan de balken monteren. Binnenzijde afdekken met gaas zodat de vogels niet kunnen ontsnappen. De PVC-golfplaten en/of dubbelwandige platen worden meestal voor deze klus gebruikt.

Materialen golfplaten op rol

 • PVC-golfplaten
  PVC-golfplaten laten ongeveer 86% licht door. Een duurdere uitvoering en ook vele malen sterker, is de polycarbonaat golfplaat. Alles is verkrijgbaar in verschillende lengtes.
 • Polycarbonaat
  Golfplaten van dit materiaal hebben een UV-bestendige laag. Polycarbonaat is op rol verkrijgbaar en in de breedte op maat te snijden.
 • Bitumen golfplaat
  Het merk Onduline is zeer bekend op het gebied van bitumen golfplaten. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en rood. Laat weinig tot geen licht door.
 • Verzinkt en voorgelakt staal
  Voorgelakt staal is al meer dan 40 jaar bekend in de bouwwereld. De stalen golfplaten zijn opgebouwd uit een aantal verflagen. Bijzondere behandelingen in de fabriek zorgen voor een ijzersterke golfplaat. De voorgelakte stalen golfplaat, kan wel 40 jaar mee zonder onderhoud.
 • Bevestigingsmaterialen
  Voor elke type golfplaat is er het juiste bevestigingsmateriaal. U heeft ongeveer 7 tot 10 stuks schroeven, per vierkante meter nodig. Elk type golfplaat, heeft een eigen profiel en bijbehorende schroeven, afstandhouders en schuimprofiel. Kijk voor on-line bestellen van golfplaten op rol, op de desbetreffende website.

Veelgestelde vragen

Wat zijn golfplaten op rol en waar worden ze voor gebruikt?

Golfplaten op rol zijn flexibele platen gemaakt van metaal of kunststof met een karakteristieke golfvorm. Ze worden vaak gebruikt voor het bedekken van daken, schuren, bijgebouwen en carports.

Zijn golfplaten op rol eenvoudig te installeren?

Ja, golfplaten op rol zijn over het algemeen eenvoudig te installeren dankzij hun flexibele en lichtgewicht ontwerp. Het is belangrijk om de installatie-instructies te volgen en de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken.

Zijn golfplaten op rol duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden?

Ja, golfplaten op rol zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind, hagel en uv-straling. Het is belangrijk om kwaliteitsmaterialen te kiezen die geschikt zijn voor de specifieke toepassing.

Kunnen golfplaten op rol eenvoudig op maat worden gesneden?

Ja, golfplaten op rol kunnen eenvoudig op maat worden gesneden met behulp van gereedschap zoals een zaag of kniptang. Dit maakt het mogelijk om de platen nauwkeurig aan te passen aan de gewenste afmetingen.

Zijn golfplaten op rol recyclebaar?

Ja, veel golfplaten op rol zijn recyclebaar, vooral als ze zijn gemaakt van materialen zoals staal of aluminium. Het is belangrijk om de platen op de juiste manier af te voeren bij het vervangen ervan.

Wat zijn enkele populaire merken die golfplaten op rol aanbieden?

Enkele populaire merken die golfplaten op rol aanbieden zijn Onduline, Cefil, Eternit en Corrapol. Deze merken bieden een assortiment aan golfplaten in verschillende materialen, kleuren en profielen.

Zijn er verschillende soorten golfplaten op rol beschikbaar?

Ja, er zijn verschillende soorten golfplaten op rol beschikbaar, waaronder golfplaten van vezelcement, PVC, polycarbonaat en metalen zoals staal en aluminium. Elke soort golfplaat heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingen.

Hoe kan ik golfplaten op rol veilig verwijderen en vervangen?

Het is belangrijk om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen bij het verwijderen en vervangen van golfplaten op rol. Zorg voor een stabiele ondergrond, draag beschermende kleding en gebruik het juiste gereedschap volgens de instructies van de fabrikant.

Zijn er speciale onderhoudsinstructies voor golfplaten op rol?

Ja, het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan golfplaten op rol om de levensduur te verlengen en eventuele schade te voorkomen. Reinig de platen indien nodig en inspecteer ze op beschadigingen of slijtage.