Dakpannen met isolatie

Vaak gelooft men dat hellende of schuine daken niet aan de buitenkant geïsoleerd kunnen worden, maar dit is eigenlijk niet helemaal waar. Bij een dergelijke constructie kan inderdaad geen isolatie aangebracht worden aan de buitenkant van het dak (bovenaan dus), maar wel onder de dakpannen. Deze isolatie van een hellend of schuin dak wordt doorgaans niet zo vaak meer toegepast, maar toch is wat meer informatie over deze manier belangrijk als je er niettemin gebruik van wil maken.


Belangrijk bij het isoleren van dakpannen

Bij het aanbrengen van isolatie aan de onderkant van de dakpannen wordt de isolatie eigenlijk gedeeltelijk aan het dakbeschot bevestigd, en wel aan de buitenkant. Hiervoor moeten de dakpannen, alsook de dakbedekking wel eerst verwijderd worden. Een dergelijke isolatietechniek vereist dus een professionele aanpak en heel wat voorbereiding.

Daarbij wordt deze isolatiemethode het best overgelaten aan een professional, aangezien er heel wat precisiewerk bij komt kijken. Als je echter deze manier van isoleren wil gaan toepassen op jouw dak, dan is het echter wel belangrijk te weten dat het één van de duurste methodes is.


De voordelen van dakpannen met isolatie

1. Een uiterst goede isolatie van het dak

Natuurlijk staan tegenover die relatief hoge prijs en vele werkuren die ervoor nodig zijn, ook voordelen. Zo is het isoleren van dakpannen één van de meest efficiënte methodes om het dak van isolatie te voorzien.

2. Geen risico op condens

Vervolgens blijft er nagenoeg geen ruimte over tussen het onderdak en de isolatie, waardoor de kans op condens haast onbestaande is.

2. Geen verlies aan hoofdruimte dankzij geïsoleerde dakpannen

Tenslotte biedt deze methode het voordeel dat er geen verlies aan hoofdruimte optreedt aan de binnenkant van het dak. Dit is bij gewone isolatie aan de binnenzijde van het dak immers wel het geval.


Kiezen voor dakpannen met isolatie, of niet?

Het is een kwestie van de voordelen af te wegen tegen de nadelen om te kunnen beslissen je gaat voor geïsoleerde dakpannen of niet. De kostprijs van deze methode ligt relatief hoog, maar je krijgt er wel een uiterts kwalitatieve en ruimte besparende isolatie voor in de plaats. Als je liever geld bespaart, is het aangeraden om op zoek te gaan naar andere manieren van isolatie voor je dak. Als je echter wil gaan voor de meest kwalitatieve en efficiënte manier van isoleren, dan zijn geïsoleerde dakpannen de beste keuze voor jouw woning.